مبانی شبکه های بی-سیم: هات‌اسپات 2.0 چیست؟

آبان 20, 1396 | | آموزش, وایرلس |

همه ارایه دهندگان سرویس اینترنت برای ایجاد هات-اسپات تلاش مضاعفی دارند تا شما در هر مکانی بتوانید به WiFi متصل شوید. بنابراین هنگامی که وای-فای خود را روشن میکنید تعداد بسیار زیادی SSID قابل مشاهده خواهند بود. همچنین مواردی وجود دارد که ممکن است در مورد اینکه کدامیک از SSID ها را برای اتصال انتخاب کنید دچار سردرگمی شوید و یا SSID اشتباهی را انتخاب نمایید. در هر نقطه سیگنالهای ده ها SSID در فضای رادیویی با سرعت داده 1 مگابیت در ثانیه در حال انتشار می باشند که این مورد باعث اشغال پهنای باند و عدم استفاده بهینه از این فضا می شوند.

در نهایت فرکانس های رادیویی اشغال شده و شما نمی توانید عملکرد رضایت بخشی را به عنوان یک کاربر انتظار داشته باشد.

برای حل چنین مشکلی، فن آوری نسل بعدی هات-اسپات ایجاد و به طور پیوسته توسعه یافته است.

هات-اسپات 2 که با عنوان های HS2 یا Wi-Fi Certified Passpoint نیز شناخته میشود یک رویکرد در دسترسی عمومی به وای-فای است که توسط سازمان غیر انتفاعی Wi-Fi Alliance توسعه و سازمان داده شده است.

ایده این است که دستگاه های تلفن همراه هر زمان که کاربر وارد منطقه ی Hotspot 2.0 شود به صورت خودکار به یک سرویس مشترک Wi-Fi متصل شوند. هدف نیز ارایه پهنای باند بهتر و در اختیار گزاردن خدمات مورد نیاز بر اساس تقاضای کاربر می باشد. این ایده و رویکرد باعث خواهد شد تا زیرساخت های سرویس دهنده اینترنت نیازی به انتقال برخی از ترافیک ها نداشته باشند.

هات-اسپات 2.0 بر پایه استاندارد IEEE 802.11u ایجاد شده که مجموعه ای از پروتکل های منتشر شده در سال 2011 برای فعال کردن رومینگ های شبه سلولی است. اگر تلفن همراه، تبلت، رایانه همراه و … شما از استاندارد 802.11u پشتیبانی کند و و قبلا از یک سرویس دهنده هات-اسپات 2 اشتراک گرفته باشد، به محض وارد شدن به محدوده Hotspot 2.0 تلفن همراه شما به صورت خودکار متصل شود و رومینگ نیز صورت میپذیرد.

 

ممکن است کلمه Hotspot 2.0 را به تازگی شنیده باشید. Hotspot 2.0 شامل بسیاری از عناصر فنی است که در زیر فقط یکی از آنها را 802.11u معرفی خواهند شد.

به طور خلاصه، 802.11u عناصر interworking و اجزای کنسرسیوم رومینگ را در Beacon و غیره اعمال می کند تا تلفن همراه شما (تبلت، رایانه همراه و …) بتواند این عناصر را درک کنند. در نتیجه، حتی اگر کاربر SSID مورد نظر را به صورت دستی انتخاب کند و بر روی “Connect” کلیک کند، تلفن همراه شبکه بی سیم را درک می کند و به طور خودکار به SSID مناسب متصل می شود.

همچنین، در صورت سفر به خارج از کشور، همانند شبکه 3G، تلفن همراه می تواند به صورت خودکار به شبکه سرویس دهنده مناسب در آن کشور متصل شود.

وقتی اولین بار این مطلب را بخوانید، ممکن است فکر کنید که “خب چه چیز مهمی در این استاندارد وجود دارد؟” “کجای این ویژگی شگفت انگیز است؟”. اما اگر شما شاهد تماشای رخدادهای درون یک تلفن همراهدر هنگام اتصال خودکار باشید عمیقا تحت تاثیر قرار خواهید گرفت.

Write a comment